понеделник, 29 август 2011 г.

Кюфтета от тиквички



  • 1 кг тиквички
  • 2 бр. яйца
  • 3 с.л. (30 г) брашно
  • 200 г краве сирене
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка копър
  • 500 г кисело мляко
  • 5-8 скилидки чесън
  • растително масло за пърженето            Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде, посоляват се и се изстискват от водата. Към тях се прибавят яйцата, брашното, магданозът и копърът, нарязани на ситно, и натрошеното сирене. С голяма с.л. се изсипва смес в сгорещената мазнина и се изпържват кюфтетата. Поднасят се топли с киселото мляко, разбито със счукания чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар