сряда, 31 август 2011 г.

Пица Маргарита


  • 250 г брашно
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. суха инстантна мая
  • около 100 мл вода
За плънката:

  • 4 бр. домати
  • стрък чесън (бялата част)
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г кашкавал
  • 1 стрък песен босилек  Брашното се пресява и поставя на плот за месене, като по средата се оформя кладенче, където се поставя зехтин, сол, мая. Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и водата. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто. Когато то е готово, се поставя в купа и се покрива с влажна кърпа, или може да се постави в съд с капак. Оставя се да втаса на топло място.
    Доматите се нарязват на кръгчета, и се поставят в купа. Чесънът се нарязва на много ситно или се счуква в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Оставят се настрана, докато тестото втаса.
    Втасалото тесто се разточва върху набрашнения плот с помощта на точилка, придавайки му характерната кръгла форма. Дебелината е около 1 см. Поставя се в намазана със зехтин тава и отгоре се нареждат доматите. Върху тях нарязан на филийки кашкавал и отгоре се поръсва с босилек. Пицата се пече в максимално загрята фурна за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар