сряда, 31 август 2011 г.

Мини вързопчета от палачинки


  • готови палачинки с диаметър около 12-14 см
За плънката:




  • гъби
  • лук
  • 200 мл готварска сметана
  • сол и черен пипер
  • масло за пържене
  • пера от пресен лук
  • кашкавал или сирене   В маслото за запържват ситно нарязания лук, гъбите нарязани на дребно, добавя се малко вода и се оставят да се задушат за 15 минути, на слаб огън. Добавя се малко брашно (колкото да се сгъсти, ако е необходимо) разбърква се добре, прибавя се сметаната и държим на котлона докато кипне. Намаляме котлона и оставяме да поври малко. След като извадим прибавяме настъргания кашкавал или сирене. Във средата на всяка мини палачинка слагаме от плънката и завързваме с перо от лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар