сряда, 31 август 2011 г.

Кошнички от кайма




  • 500 г кайма
  • 300 г кашкавал
  • 500 г сварени картофи
  • 10 кисели краставички
  • 4 бр. яйца
  • 12 бр. маслини
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • 12 бр. гъби         Каймата се омесва с половината от подправките и се разделя на 4 топки. Стените на гювечета се намазняват много добре. Всяка топка се поставя в гювече и разстила плътно по дъното и стените, за да се получи тънък слой. Слага се от настъргания кашкавал, нарязаните краставички, гъби и маслини. Сварените картофи се нарязват на кубчета и се смесват с останалите подправки и се слагат в гювечетата. Отгоре се слага останалия настърган кашкавал. Разбиват се яйцата и с тях се заливат се кошничките. Пече се. Когато е готово се обръща в чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар