сряда, 31 август 2011 г.

Бърз сладкиш от банани и пъпеш


  • 3 бр. добре узрели банани
  • 150-200 г пъпеш
  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч захар
  • 1 ч.ч олио
  • 1 ч.ч натрошени орехи
  • 2 ч.ч брашно
  • 1 ч.л сода
  • 10 г бакпулвер
За сиропа:




  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 ванилия
  • пудра захар за поръсване  Бананите и пъпеша се правят на пюре с прибор за намачкване на картофи, към тях се добавят останалите продукти, като брашното с набухвателите се прибавя накрая. Всичко се разбърква отново до получаване на еднородна смес. Сместа се изсипва в намазана с олио и посипана с брашно тава и се пече около 40 минути на 170 С. Приготвя се сиропа. Когато е готов сладкишът, докато е топъл, се надупчва с клечка за зъби и се залива със сиропа. Когато добре поеме, се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар