сряда, 31 август 2011 г.

Бисквитена торта с крем нишесте





  • 1 л прясно мляко
  • 400 г oбиновени бисквити
  • 60 г ягодово или малиново нишесте
  • цветни пръчици
  • 200 г смлени орехи по желание     Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври. Нишестето се разтваря в малко топла вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване. В тавичка се нареждат един блат от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това отново бисквити и отново нишесте. Поръсва се с цветните пръчици за украса по избор. Може да се украси и със смлени орехи. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар